Al meer dan 24 jaar de fietsspecialist in de gemeente Het Hogeland
fietsbanner
fietsbanner


info@lietmeijertweewielers.nl
telefoon: 0595 433 625


Openingstijden:

Dinsdag 08:00 uur - 12:00 uur
  13.00 uur - 18.00 uur
Woensdag 08:00 uur - 12:00 uur
  13.00 uur - 18.00 uur
Donderdag 08:00 uur - 12:00 uur
  13.00 uur - 18.00 uur
Vrijdag 08:00 uur - 12:00 uur
  13.00 uur - 18.00 uur
Zaterdag 08:00 uur - 17:00 uur
   
fietsbanner
fietsbanner
fietsbanner
fietsbanner

5 opmerkelijke fietsroutes langs historische spoorlijnen


De betoverende charme van Europa ontdekken op twee wielen terwijl je over voormalige spoorlijnen fietst die een nieuw leven hebben gekregen als schilderachtige fietspaden? Dat kan! Hoewel veel spoorlijnen in Europa zijn verdwenen, heeft de transformatie ervan voor prachtige fietsroutes gezorgd. Wij verzamelden 5 opmerkelijke fietsroutes die ooit dienstdeden als spoorlijn.

 

Route 1: Vennbahn (Duitsland) - Een Historische Passeerweg

In Duitsland biedt de Vennbahn een nostalgische reiservaring. Ooit diende deze spoorlijn als levensader tussen de kolenregio rond Aken en de smelterijen in Lotharingen en Luxemburg. Nu, als een grensoverschrijdende fietsroute van 125 kilometer, voert het pad je van Aken geleidelijk naar de Hoge Venen en daalt af via de Ourvallei naar Troisvierges in Luxemburg. Je zult stille getuigenissen vinden van verlaten wagons, seininrichtingen en vergeten stationnetjes, soms zelfs met tentoonstellingen. Keizer Willem I legde deze spoorlijn aan in 1882, en hoewel het zijn belang verloor in de loop der jaren, heeft het zich getransformeerd tot een unieke fietservaring.

Route 2: Roger Lapébie (Frankrijk) - Fietsen door Wijnland

In het Franse wijngebied Entre-Deux-Mers ligt de Roger Lapébie-fietsroute, vernoemd naar de lokale held die de Tour de France won in 1937. Stop zeker even bij Station Vélo de Créon. Niet alleen om de bewijsstukken van Lapébie’s overwinningen te bekijken, maar ook om de ‘coconruimte’ te bezoeken voor een kopje koffie in alle rust. Het 47 kilometer lange pad volgt een oude spoorlijn waarover vroeger wijn uit de streek vervoerd. Deze route neemt je mee door pittoreske bossen, fruitboomgaarden en wijngaarden. Beginnend op ongeveer tien kilometer van Bordeaux, biedt deze route niet alleen prachtige natuurlijke schoonheid, maar ook een onderdompeling in de rijke geschiedenis van de regio.

Route 3. Via Verde de Ojos Negros (Spanje) - Spaanse Landschappelijke Pracht

De Via Verde de Ojos Negros is de langste 'via verde' van Spanje. Deze router slingert over 160 kilometer van het hoogland van Teruel naar de kuststad Valencia. Dit fietspad loopt parallel aan het nieuwe treinspoor en biedt een meeslepende reis door een landschap van rood zandsteenrotsen en weelderige valleien. Met sinaasappel-, mandarijn-, amandel-, druiven- en kaki-bomen langs de route, zul je worden betoverd door de kleuren en geuren van Spanje.

Route 4. Lijn 38 en 39 (België) - Het Belgische Groene Paradijs

De Lijnen 38 en 39, een deel van het RAVeL-netwerk, brengen je van het Drielandenpunt in Vaals naar Luik in België. Over een route van 50 kilometer ontdek je het pittoreske Land van Herve en ervaar je de smaken van de streek, variërend van Hervekaas tot Luikse gehaktballen. Met recente verbeteringen in de infrastructuur en een prachtig groen landschap, wordt dit pad vaak gebruikt voor woon-werkverkeer en recreatieve ritten.

Route 5. The Great Western Greenway (Ierland) - Ierse Pracht langs de Kust

De Great Western Greenway in Ierland biedt een adembenemend pad van 44 kilometer van Westport naar Achill Island over een voormalige spoorlijn, aangelegd in 1890. Volg het spoor van een voormalige treinroute die ooit het bergachtige graafschap Mayo doorkruiste. Met majestueuze bergen en serene meren omringd door schapen, is dit pad een oase voor natuurliefhebbers en geschiedenisenthousiasten.

Liever een fietsroute verkennen dichter bij huis?
Ontdek deze Nederlandse fietsroutes langs het water.

Gazelle Eclipse C380 E-bike vh Jaar 2024
Gazelle Eclipse C380 E-bike vh Jaar 2024
Gazelle Eclipse C380 uitgeroepen tot E-bike van het Jaar 2024 Tijdens het B2B Festival in de Brabanthallen in Den Bosch reikte de RAI Vereniging voor de 37ste keer de Fiets Awards uit. Onder luid applaus van het publiek werden de beste en meest innovatieve ontwerpen in zeven categorieën bekroond. De prijs voor E-bike van het jaar 2024 was voor de Gazelle Eclipse C380.
Lees verder
Fietsen door de Bomen in Nationaal Park Bosland
Fietsen door de Bomen in Nationaal Park Bosland
Nationaal Park Bosland herbergt sinds 2019 een toeristische parel: ‘Fietsen door de Bomen’. Ervaar de bossen op 10 meter hoogte per fiets! Lees verder...
Lees verder
Goede fietsvoornemens voor 2024
Goede fietsvoornemens voor 2024
Wil je meer fietsen in 2024? Wij delen 5 tips om gemakkelijker en vaker de fiets te pakken én er ook nog plezier aan te beleven. Lees verder…
Lees verder
Jouw fietsaccu winterklaar
Jouw fietsaccu winterklaar
Zelfs een fietsaccu kan wel een beetje liefde gebruiken. Zeker in de donkere maanden. Daarom geven we jou 6 tips waarmee jouw fietsaccu in optimale conditie houdt tijdens de wintermaanden! Lees verder...
Lees verder
Fiets meenemen in de trein? Ontdek de mogelijkheden
Fiets meenemen in de trein? Ontdek de mogelijkheden
Je fiets meenemen in de trein? Er zijn een paar regels die je moet volgen of huur een OV-fiets. Hoe dat werkt? Lees verder…
Lees verder
Gewijzigde Openingstijden
Gewijzigde Openingstijden
Door personele onderbezetting hebben wij onze openingstijden (voorlopig) gewijzigd
Lees verder
Shimano cashback aktie 18-12-2023 t/m 29-02-2024
Shimano cashback aktie 18-12-2023 t/m 29-02-2024
Shimano lanceert een E-bike cashbackactie. Consumenten krijgen €200 terug van Shimano na aankoop van een E-bike met Shimano motor binnen de actieperiode. Met deze actie hopen wij de verkoop van E-bikes met Shimano motor te stimuleren.
Lees verder
Op zoek naar een nieuwe uitdaging?
Op zoek naar een nieuwe uitdaging?
Wij zoeken een nieuwe collega voor in de werkplaats. Bent u een monteur met een klantgerichte instelling en met affiniteit voor fietsen?
Lees verder
Fietsen tijdens de zwangerschap: tips en advies
Fietsen tijdens de zwangerschap: tips en advies
Fietsen tijdens de zwangerschap heeft veel gezondheidsvoordelen. Maar is het ook veilig voor moeder en kind? Lees verder…
Lees verder