Al meer dan 24 jaar de fietsspecialist in de gemeente Het Hogeland
Lietmeijer Tweewielers
fietsbanner
fietsbanner
fietsbanner


info@lietmeijertweewielers.nl
telefoon: 0595 433 625


Openingstijden:

Dinsdag 08:00 uur - 12:00 uur
  13.00 uur - 18.00 uur
Woensdag 08:00 uur - 12:00 uur
  13.00 uur - 18.00 uur
Donderdag 08:00 uur - 12:00 uur
  13.00 uur - 18.00 uur
Vrijdag 08:00 uur - 12:00 uur
  13.00 uur - 18.00 uur
Zaterdag 08:00 uur - 17:00 uur
   

Fietshelmen

Het is misschien wennen, maar kan levens redden

Fietsen is een van de meest populaire en toegankelijke vormen van vervoer en recreatie wereldwijd. Of je nu door de stad fietst, op avontuur gaat in de bergen of gewoon een ontspannen ritje maakt door het park, veiligheid moet altijd voorop staan. Een van de meest cruciale elementen van fietsveiligheid is het dragen van een helm.

Waarom is het dragen zo belangrijk

Bescherming van het hoofd: Bij een val of ongeluk kan een helm ernstig hoofdletsel voorkomen of de ernst ervan verminderen. Het hoofd is een van de meest kwetsbare en essentiële delen van ons lichaam, en het beschermen ervan is van het grootste belang.
 

Verhoogt de zichtbaarheid: Veel helmen zijn voorzien van reflecterende elementen of ingebouwde verlichting, wat de zichtbaarheid van de fietser in het verkeer verbetert.
 

Promotie van veiligheidscultuur: Het dragen van een helm draagt bij aan een cultuur van veilig fietsen, waarin het normaal en verwacht is dat fietsers zichzelf beschermen.

Welke type helmen zijn er

We hebben de soorten in verschillende categorieën ingedeeld zodat je een beter idee ervan krijgt.

Standaard helmen: Deze helmen zijn ontworpen voor algemeen gebruik en bieden bescherming bij verschillende soorten fietstochten, van stadsritten tot licht off-road gebruik. Ze zijn lichtgewicht, goed geventileerd en bieden een basale bescherming.

Mountainbike helmen: Specifiek ontworpen voor off-road rijden, mountainbike helmen bieden extra bescherming aan de achterkant van het hoofd en de slapen. Ze zijn vaak voorzien van een vizier om modder en regen tegen te houden.

Racehelmen: Deze helmen zijn gestroomlijnd en lichtgewicht, ontworpen voor snelheid en aerodynamica. Ze hebben vaak meer ventilatiegaten en bieden een goede luchtcirculatie tijdens intensieve ritten.

BMX helmen: Voor freestyle BMX-rijden en skateparks zijn er speciale helmen die extra bescherming bieden aan de zijkanten en achterkant van het hoofd, gezien de risicovolle aard van deze disciplines.

Kinderfietshelmen: Ontworpen met extra bescherming en comfort voor jonge fietsers, kinderfietshelmen zijn vaak voorzien van leuke ontwerpen en kleuren om kinderen aan te moedigen om hun helm te dragen.

Lietmeijer tweewielers heeft veelal standaard helmen op voorraad. Uiteraard zijn andere types door ons leverbaar.

Kijk eens op onze pagina onderdelen en accessoires voor ons uitgebreide aanbod

Waar moet u op letten

Pasvorm: Zorg ervoor dat de helm goed past en comfortabel aanvoelt op je hoofd. Een goed passende helm biedt de beste bescherming.

Certificering: Controleer of de helm voldoet aan de geldende veiligheidsnormen in jouw regio of land, zoals de Europese norm EN1078.

Vervangingsrichtlijnen: Het wordt aanbevolen om een helm elke vijf jaar of na een ernstige impact te vervangen, zelfs als er geen zichtbare schade is.

Onderhoud: Houd je helm schoon en vrij van schade. Bewaar hem op een koele, droge plaats en vermijd blootstelling aan direct zonlicht of extreme temperaturen.