Al meer dan 24 jaar de fietsspecialist in de gemeente Het Hogeland
fietsbanner
fietsbanner


info@lietmeijertweewielers.nl
telefoon: 0595 433 625


Openingstijden:

Dinsdag 08:00 uur - 12:00 uur
  13.00 uur - 18.00 uur
Woensdag 08:00 uur - 12:00 uur
  13.00 uur - 18.00 uur
Donderdag 08:00 uur - 12:00 uur
  13.00 uur - 18.00 uur
Vrijdag 08:00 uur - 12:00 uur
  13.00 uur - 18.00 uur
Zaterdag 08:00 uur - 17:00 uur
   
fietsbanner
fietsbanner
fietsbanner
fietsbanner

7 tips voor het optimaal onderhouden van je fiets


Een nieuwe fiets kopen doe je niet elke dag. Daarom is het belangrijk om je fiets in tiptop conditie te houden. Of het nu gaat om een stadfiets, mountainbike, racefiets of e-bike, dankzij deze 7 tips voor optimaal onderhoud kun je de levensduur van je fiets verlengen en blijven genieten van comfortabele en plezierige fietstochten.

Tip 1: Reinig je fiets regelmatig

Een schone fiets ziet er niet alleen beter uit, maar presteert ook beter. Maak er een gewoonte van om je fiets regelmatig schoon te maken met een zachte borstel en milde zeepoplossing. Vergeet niet om ook de ketting, tandwielen en remmen grondig schoon te maken. Dit helpt bij het verwijderen van vuil en stof dat de prestaties van je fiets kan beïnvloeden.

Tip 2: Controleer en smeer de ketting

Een goed gesmeerde ketting is essentieel voor een soepele fietstocht. Controleer regelmatig de staat van de ketting en smeer deze met fietskettingolie. Breng de olie aan op de schakels en veeg overtollig vet af met een schone doek. Een goed gesmeerde ketting vermindert wrijving, verlengt de levensduur van de ketting en zorgt voor een efficiëntere overdracht van energie.

Tip 3: Onderhoud de banden

Controleer regelmatig de bandenspanning en zorg ervoor dat je banden voldoende opgepompt zijn. Een optimale bandenspanning zorgt voor betere grip op de weg en voorkomt onnodige slijtage. Controleer ook op eventuele beschadigingen aan de banden en vervang ze indien nodig. Een goede bandenconditie draagt bij aan een veilige en comfortabele fietservaring.

Tip 5: Bescherm je fiets tegen weersinvloeden

Extreme weersomstandigheden kunnen schadelijk zijn voor je fiets. Neem de nodige maatregelen om je fiets te beschermen. Gebruik spatborden om opspattend water en vuil te verminderen. Overweeg ook het gebruik van een fietsbeschermhoes om je fiets te beschermen tegen regen, stof en zonnestralen wanneer deze niet in gebruik is.

Tip 6: Veilig opbergen van je fiets

Gebruik je je fiets voor langere tijd niet, zorg er dan voor dat je deze op de juiste manier opbergt. Bewaar je fiets op een droge plaats, bij voorkeur in een overdekte of binnenstalling, om roestvorming te voorkomen. Hang je fiets op of gebruik een fietsstandaard om de banden te ontlasten. Dit helpt bij het behoud van de juiste vorm en voorkomt schade aan de banden.

Tip 7: Regelmatige servicebeurten

Breng je fiets regelmatig naar een professionele fietsenwinkel voor een servicebeurt. Een ervaren fietstechnicus kan je fiets grondig controleren, kleine problemen oplossen en ervoor zorgen dat alle onderdelen goed functioneren. Door periodieke servicebeurten te laten uitvoeren, kun je potentiële problemen vroegtijdig detecteren en de levensduur van je fiets verlengen.

Rijd je een elektrische fiets? Lees dan ook deze handige tips voor het verlengen van de levensduur van je accu.

Gazelle Eclipse C380 E-bike vh Jaar 2024
Gazelle Eclipse C380 E-bike vh Jaar 2024
Gazelle Eclipse C380 uitgeroepen tot E-bike van het Jaar 2024 Tijdens het B2B Festival in de Brabanthallen in Den Bosch reikte de RAI Vereniging voor de 37ste keer de Fiets Awards uit. Onder luid applaus van het publiek werden de beste en meest innovatieve ontwerpen in zeven categorieën bekroond. De prijs voor E-bike van het jaar 2024 was voor de Gazelle Eclipse C380.
Lees verder
Fietsen door de Bomen in Nationaal Park Bosland
Fietsen door de Bomen in Nationaal Park Bosland
Nationaal Park Bosland herbergt sinds 2019 een toeristische parel: ‘Fietsen door de Bomen’. Ervaar de bossen op 10 meter hoogte per fiets! Lees verder...
Lees verder
Goede fietsvoornemens voor 2024
Goede fietsvoornemens voor 2024
Wil je meer fietsen in 2024? Wij delen 5 tips om gemakkelijker en vaker de fiets te pakken én er ook nog plezier aan te beleven. Lees verder…
Lees verder
Jouw fietsaccu winterklaar
Jouw fietsaccu winterklaar
Zelfs een fietsaccu kan wel een beetje liefde gebruiken. Zeker in de donkere maanden. Daarom geven we jou 6 tips waarmee jouw fietsaccu in optimale conditie houdt tijdens de wintermaanden! Lees verder...
Lees verder
Fiets meenemen in de trein? Ontdek de mogelijkheden
Fiets meenemen in de trein? Ontdek de mogelijkheden
Je fiets meenemen in de trein? Er zijn een paar regels die je moet volgen of huur een OV-fiets. Hoe dat werkt? Lees verder…
Lees verder
Gewijzigde Openingstijden
Gewijzigde Openingstijden
Door personele onderbezetting hebben wij onze openingstijden (voorlopig) gewijzigd
Lees verder
Shimano cashback aktie 18-12-2023 t/m 29-02-2024
Shimano cashback aktie 18-12-2023 t/m 29-02-2024
Shimano lanceert een E-bike cashbackactie. Consumenten krijgen €200 terug van Shimano na aankoop van een E-bike met Shimano motor binnen de actieperiode. Met deze actie hopen wij de verkoop van E-bikes met Shimano motor te stimuleren.
Lees verder
Op zoek naar een nieuwe uitdaging?
Op zoek naar een nieuwe uitdaging?
Wij zoeken een nieuwe collega voor in de werkplaats. Bent u een monteur met een klantgerichte instelling en met affiniteit voor fietsen?
Lees verder
Fietsen tijdens de zwangerschap: tips en advies
Fietsen tijdens de zwangerschap: tips en advies
Fietsen tijdens de zwangerschap heeft veel gezondheidsvoordelen. Maar is het ook veilig voor moeder en kind? Lees verder…
Lees verder