Al 25 jaar de fietsspecialist in de gemeente Het Hogeland

Diefstal van jouw (electrische) fiets

 

Nederland is een echt fietsland. Onze steden en dorpen zijn dan ook versierd met een fijnmazig netwerk van fietspaden en -stroken, die ons dagelijks fietsvervoer faciliteren. Maar deze fietsvriendelijke reputatie brengt ook uitdagingen met zich mee, met name het hardnekkige probleem van fietsdiefstal.

Het is algemeen bekend dat Nederland een groot probleem heeft met fietsendiefstal. Uit het onderzoek "Fietsdiefstal in Nederland" van Bureau Beke, een onderzoeksbureau dat gespecialiseerd is in misdaadonderzoek, blijkt dat fietsendieven jaarlijks een schade van maar liefst 600 miljoen euro veroorzaken.

Bovendien vinden we er jaarlijks gemiddeld tussen de 468.000 en 772.000 fietsdiefstallen plaats in ons land, een ware bron van ergernis voor fietsend Nederland (Bron: Fietsersbond).

Aantal diefstallen explosief gestegen

Met deze cijfers is het duidelijk dat je fiets niet onbeheerd moet achterlaten zonder eerst een aantal voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. Hieronder vindt je een aantal tips die ervoor zorgen dat jouw fiets minder snel wordt gestolen.

  • Als je jouw fiets parkeert, is het een goed idee om een plek te kiezen waar veel voetgangers komen en waar CCTV-camera's toezicht houden. Dit kan helpen diefstal te voorkomen of in ieder geval de dief te identificeren wanneer je fiets toch wordt gestolen.
  • Gebruik een extra slot (liefst geen insteekslot) om jouw fiets ergens aan vast te kunnen zetten.
  • Het plaatsen van een GPS tracker is een goede manier om jouw gestolen fiets weer terug te vinden. Voor electrische fietsen adviseren wij de Tracefy GPS Tracker.

Meld altijd jouw fiets als gestolen. Er bestaat een landelijk register, waarin de fiets met framenummer in wordt opgenomen.

Website Fietsdiefstal Register