Al meer dan 24 jaar de fietsspecialist in de gemeente Het Hogeland
fietsbanner
fietsbanner


info@lietmeijertweewielers.nl
telefoon: 0595 433 625


Openingstijden:

Dinsdag 08:00 uur - 12:00 uur
  13.00 uur - 18.00 uur
Woensdag 08:00 uur - 12:00 uur
  13.00 uur - 18.00 uur
Donderdag 08:00 uur - 12:00 uur
  13.00 uur - 18.00 uur
Vrijdag 08:00 uur - 12:00 uur
  13.00 uur - 18.00 uur
Zaterdag 08:00 uur - 17:00 uur
   
fietsbanner

Schaatsen

Met het kopen van nieuwe schaatsen moet je niet over één nacht ijs gaan. De keuze in verschillende modellen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. In onze winkel geven we je graag uitleg over de belangrijkste verschillen tussen noren, ijshockeyschaatsen en kunstschaatsen.

Hieronder vind je een selectie van de schaatsen die wij leveren.

Zandstra Bobskate 70

Zandstra Bobskate 70, kinderschaats

Deze sterke glij-ijzers zijn uitstekend geschikt voor de kleinste schaatsliefhebbers! De schaats is in de lengte verstelbaar. De 4 speciale kunststof riemen zorgen voor snel en probleemloos onderbinden. Deze banden zijn ook los verkrijgbaar.

Verstelbaar in de maten 24-30

Prijs: € 15,95

 

 

Zandstra Bobskate 88 DeLuxe

Zandstra Bobskate Deluxe 88, kinderschaats

Dit perfecte glij-ijzer is ideaal voor de allerkleinste schaatsliefhebbers! De schaats is in lengte verstelbaar en de luxe kunststof riemen zorgen voor snel en probleemloos onderbinden. Daarnaast beschikt deze over een hogere opstaande rand bij de hak, waardoor de schoen veel steviger zit en deze er niet kan uitschieten.

Verstelbaar in de maten 24-30

Prijs: € 22,95

 

 

Zandstra Easyglider

Zandstra Easy Glider

De Easy Glider is de perfecte schaats voor beginners. Geknoei met riemen en bandjes van de traditionele houten schaatsen behoren nu tot het verleden! De moderne sluitingen maken het mogelijk de schaats snel en makkelijk onder te binden en de strakheid van de banden kunnen gemakkelijk worden aangepast. De hielband heeft een zachte beschermstrap en de achterkant zorgt voor optimaal comfort en veiligheid tijdens het schaatsen. Het brede frame zorgt voor extra stabiliteit waardoor er meer zelfvertrouwen en plezier in het schaatsen kan worden ondervonden.

Schaats
Het schaatsblad is gemaakt van roestvast verenstaal en hoeft daarom minder vaak geslepen te worden. Het staal is 1.7mm dik en heeft een ronding van 35 meter en is daardoor ideaal voor beginners. De Easy Glider maakt het leven voor de beginnende schaatser zeer aangenaam waardoor deze groep enthousiast gemaakt kan worden voor de schaatssport.

Verkrijgbaar in de maten Small: 26-30, Medium: 31-35 en Large: 36-39

De keuze van de schoen of laars kan van invloed zijn op de maatgroep.

Prijs: € 39,95

 

 

Nijdam junior, verstelbare schaats

Nijdam Junior, verstelbare schaats

Norenschaatsen van Nijdam Junior met kunstlederen schoen voorzien van harde kunststof, hiel-, enkel- en teenkap. De schoen is verstelbaar in 4 maten d.m.v. verstelknop aan de hiel en heeft een vetersluiting, snelsluiting en wreefband met klittenband. De roestvrijstalen noren schaatsijzers zijn reeds voorgeslepen.

verkrijgbaar in de maten 34-37 en 38-41

Prijs: € 79,95

 

 

Zandstra SemiSoft TOURING 1592

Zandstra SemiSoft TOURING 1592

Schoen
Deze Ving Touring beschikt over een semi soft schoen met gepatenteerde bevestiging van de schoen aan het frame waardoor de schaats extra laag is en optimaal beweeg comfort gegarandeerd is. Je kan de schoen sluiten met een combinatie van een veter, gesp en velcro strap.

Schaats
De schaats beschikt over een aluminium buis met High Carbon Springsteel blad met een hardheid van 56 Rc en een staaldikte van 1.25 mm. Een combinatie van deze specificaties maakt de Ving Touring uitermate geschikt voor zowel kunst- als natuurijs. Daarnaast is deze schaats door zijn gunstige prijs/kwaliteit verhouding de meest verkochte schaats tijdens natuurijs binnen ons assortiment.

verkrijgbaar in de maten 37 t/m 47

Prijs: € 205,00

 

 

 

Zandstra SemiSoft Fast 1292

Zandstra SemiSoft FAST 1292

Schoen
De Ving Fast beschikt over een semi soft schoen met gepatenteerde bevestiging van de schoen aan het frame waardoor de schaats extra laag is en optimaal beweeg comfort gegarandeerd is. Je kan de schoen sluiten met een combinatie van een veter, gesp en velcro strap.

Schaats
Door de aluminium buis met RVS-gereedschapsstaal blad met een hardheid van 60Rc hoeft de schaats minder vaak geslepen te worden. Met een dikte van 1.25 is deze schaats uitermate geschikt voor zowel kunst- als natuurijs. De combinatie van deze aspecten zorgt voor de optimale prijs/kwaliteit verhouding.

verkrijgbaar in de maten 37 t/m 47

Prijs: € 219,00

 

 

Zandstra LongTrack III FAST 1250

Zandstra LongTrack III Fast 1250

Schoen
De Ving Fast met een Long Track III schoen heeft een speciale polstering die de enkels voorzien van de juiste stevigheid. Door de gepatenteerde bevestiging van de schoen aan de buis is deze extra laag waardoor optimaal beweegcomfort is gegarandeerd. Je kan de schoen sluiten met een combinatie van een veter en powerstrap met micro buckle, deze zorgen ervoor dat de schoen op een persoonlijke manier afgesteld kan worden.

Schaats
Door de aluminium buis met RVS-gereedschapsstaal blad met een hardheid van 60Rc hoeft de schaats minder vaak geslepen te worden. Met een dikte van 1.25 is deze schaats uitermate geschikt voor zowel kunst- als natuurijs. De combinatie van deze aspecten zorgt voor de optimale prijs/kwaliteit verhouding.

verkrijgbaar in de maten: 37-47

Prijs: 219,00

 

 

Zandstra Ontario 232

Zandstra Ontario 232, Verstelbare ijshockeyschaats

Deze moulded schoen heeft twee gespen waardoor de schoen zeer goede steun biedt en gemakkelijk aan- en uit te trekken is. Je hoeft hiervoor je handschoenen niet meer uit te trekken! De Ontario groeit met de voet mee en is verstelbaar in drie verschillende maatgroepen, hierdoor houd je plezier voor meer dan 1 seizoen. De kunststof schaats is geïntegreerd in de schoen zelf wat zorgt voor een betrouwbare schaats voor vele uren schaatsplezier.

Verkrijgbaar in de maten Small: 25-28, Medium: 29-32 en Large: 33-36

Prijs: € 49,95

 

 

Schaatsen slijpen

Bijna iedereen heeft het wel eens meegemaakt: het heeft eindelijk goed gevroren in Nederland, je stapt op het ijs en je merkt dat je ijzers veel te bot zijn. Dat is nog eens flink balen. Wees dit voor en laat je schaatsen op tijd door ons slijpen. Geslepen schaatsen, schaatsen natuurlijk het lekkerst.

Hoe scherper de ijzers geslepen zijn, hoe beter je grip is op het ijs. Hierdoor kan je bijvoorbeeld makkelijker stoppen/remmen en beter je bochten maken.

Wanneer laat je jouw schaatsen slijpen?

Jouw schaatsen zijn aan een slijpbeurt toe als je merkt dat de schaats wegglijd tijdens het afzetten. Je kan dit ook controleren door met je nagel van je duim voorzichtig langs het ijzer te schrapen. Als het goed is zie je de hoornlaag van je nagel afkomen. Als dit niet zo is, zijn je ijzers te bot.

Wat kost schaatsen slijpen:

Prijs: € 7,50 per set

Wij slijpen hockeyschaatsen, kunstschaatsen en noren

Voor ijzers met een ronding zijn de kosten € 15,00 

 

Overig onderhoud

Droog je schaats na het gebruik altijd goed af. Houd dan vooral de ijzers en de schroefjes in de gaten, deze moeten echt droog zijn. Vergeet niet de zolen uit de schoen te halen (indien mogelijk), zo kan de binnenkant extra goed drogen. Wil je er zeker van zijn dat je ijzers niet gaan roesten? Vergeet dan niet je ijzers goed in te vetten.